Het Avontuur Begint: 150 Kilometer Langs Drie Ziekenhuizen

The fatigue and worry are visible on my face after all those weeks sitting between our twins’ two incubators. Living on adrenaline in the hectic pace of the hospital. The nurse is startled when she sees me; “You really need to get out.” On advice, I go for a run again, finally a way to let all thoughts pass by. While running, space opens up in my head, and that’s how the idea arises; a run around the hospitals where our boys Lennard and Thomas used to be!

Een kleine samenvatting. Na een gecompliceerde zwangerschap worden op 18 september onze zoons geboren. Lang konden we niet accepteren dat ze te vroeg geboren gingen worden. Met het gezin streden we voor elke dag dat ze langer in de buik konden blijven zitten. We voelden ergens wel dat we hier geen grip op hadden, maar proberen ons er tegen te verzetten. Op een ochtend komt de gynaecoloog naar ons toe om ons voor te bereiden voor een keizersnee… vanmiddag! Onze wereld stort in. Dit mag nog niet gebeuren. Een keuze hebben we echter niet, binnen in de buik zijn de risico’s te groot en de gevolgen ondenkbaar. 10 weken ziekenhuis volgden voor onze dappere mannen. Van de NICU in Leiden, naar de High-care in Alkmaar en vervolgens naar de medium care in Hoorn. 25 november mogen we de jongens dan eindelijk mee naar huis nemen.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik met hardlopen begonnen. Soms met lange tussenpozen waarin de schoenen in de kast zijn gebleven, om vervolgens weer het gevoel te krijgen om fit te worden. Sinds ik het ‘trailrunnen’ ontdekt heb, kan hardlopen me niet meer loslaten. Het is een manier om even mijn hoofd leeg te maken, maar ook om mezelf uit te dagen om nog verder, langer en sneller te lopen. Zo liep ik al eens in twee dagen dwars over de Veluwe en maakte ik mooie trails door de Ardennen. Toen ik in de ziekenhuisperiode weer begonnen ben met hardlopen kreeg ik gelijk weer zin om nieuwe uitdagingen te maken, maar helaas was er een spelbreker… corona. Er werd niks georganiseerd. Toevallig zag ik een bericht van de Leiden marathon voorbij komen. Dat zou speciaal zijn! Een marathon in de stad waar onze zoons geboren zijn.

Ook mijn vrouw was enthousiast om er nuchter aan toe te voegen; “Je kan ook naar Leiden toe lopen”. En zo ontstond een idee om een sponsorloop te doen waarin ik de ziekenhuizen (Hoorn, Alkmaar, Leiden) waar Lennard en Thomas hebben gelegen, hardlopend met elkaar te verbinden. Afsluitend loop ik dan de marathon van Leiden. Leiden marathonBij elkaar zo’n 150 km in 3 dagen (8-10 oktober). De donaties van deze sponsorloop gaan naar de Stichting TAPS SupportHet opgehaalde geld zal direct besteed worden om binnen het LUMC onderzoek te financieren naar foetale syndromen en de behandeling ervan. We zijn het LUMC heel dankbaar voor de expertise en goede zorg die we hebben gekregen, en daarom voelt het ook heel speciaal en eervol om op deze manier iets te kunnen bijdragen aan hun werk.

De tocht zal voor ons een symbolische maar ook emotionele tocht worden. De route is op deels verhard en deels onverhard terrein. Op de website is de route te vinden of op www.twinrun.nl, en op de social media kan zowel de voorbereiding als de tocht zelf gevolgd worden. Ook kunnen mensen zich aanmelden om een stukje mee te lopen. En uiteraard kan iedereen doneren met elk gewenst bedrag.

Eén antwoord op “The Journey Begins: 150 Kilometers Connecting Three Hospitals”

  1. Dear Mart,
    Life has given you many challenges. Now you are creating a challenge with a wish for giving to others. Success with your dreams and with your Twin Run! All good wishes for each and all of you in all generations of your family as you enjoy your Two Miracles.
    Be gentle with yourself. Angela D.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *