Over de Twin Run

Zeldzame ziekten hebben meer onderzoek nodig. Binnen de wereld van de monochoriale tweelingen zijn veel onwetendheden en onzekerheden. Er is een noodzaak om antwoorden te vinden en het verbeteren van de behandelprotocollen voor deze baby’s, en om hun families te helpen gefundeerde beslissingen te maken tijdens hun zwangerschap.

Mart's Verhaal

In 2020, de familie ontdekte de zwangerschap van een spontane ééneiige drieling. Echter, een van de baby’s ontwikkelde zich niet correct. Het resulteerde in een erg risicovolle zwangerschap voor alle baby’s. De familie werd doorverwezen naar het LUMC Leiden, in Nederland. Met de steun van het fantastische foetale behandel team kozen ze voor een afwachtend beleid om te zien hoe de situatie zich verder ontwikkelden.

Na 29 weken kregen de jongens het moeilijk, en moesten ze door middel van een keizersnee geboren worden. 10 dagen verbleven ze op de NICU in Leiden, gevolgd door een verblijf van vijf weken in Alkmaar en nog 4 weken in Hoorn. 

Op de dag van vandaag doet de tweeling het fantastisch. Allemaal te danken aan het ervaren team in het LUMC, en de teams in Hoorn en Alkmaar.

Geïnspireerd Tot Actie

Mart en zijn vrouw wilden graag iets terug doen uit dankbaarheid voor de bijzonder goede zorg die zij in het LUMC hebben mogen ontvangen, en voor de gezondheid van hun jongens. Ze kwamen met het idee van de Twin Run. Mart zal hardlopend een tocht van Hoorn via Alkmaar naar Leiden afleggen, om daar af te sluiten met de marathon. Hiermee willen ze aandacht vragen voor foetale syndromen en om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekten.

Mart zocht contact met de TAPS support foundation, die met het foetale behandel team samenwerkt om geld in te zamelen om een part-time onderzoeker te financieren. Ook zij zijn gepassioneerd om de bewustwording voor zeldzame tweeling ziekten te vergroten, de rest is geschiedenis.

twin run mart smit
twin run mart smit
_6__4040
_6__4137
_6__4146
previous arrow
next arrow

Steun de Twin Run

Mart’s visie is om met zijn loop de ziekenhuizen waar zijn jongens hebben gelegen (Hoorn, Alkmaar, en Leiden) al hardlopend met elkaar te verbinden en daarmee geld op te halen voor onderzoek. Hierbij kan hij jouw steun goed gebruiken.

Doe een donatie, volg zijn tocht op de sociale media en deel zijn verhaal! 

nl_NLDutch